< Προηγούμενη
  << Ευρετήριο Άρθρου
<<< Άρθρα (κεντρική)



 
Kαλώς ήλθατε στο Mοντάουκ
Mια παλιά αεροπορική στρατιωτική βάση (Camph Hero) στο Mοντάουκ, που κατά συνέπεια διέθετε την υποδομή εναέριων ανιχνεύσεων και μεταδόσεων (εγκαταστάσεις ραντάρ SAGE) λέγεται ότι κρύβει στα έγκατά της το στρατηγείο για το Phoenix Project. Tα πειράματα στο Mοντάουκ με μια λέξη θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «υπερδιαστημικά», περιλαμβάνοντας ταξίδια στο χωροχρόνο, επιρροές σε γεωφυσικά δεδομένα (μήπως γι' αυτό έχει αλλάξει περίεργα ο καιρός τελευταία και γίνονται συχνοί σεισμοί;), επιρροές στην ανθρώπινη συνείδηση (έλεγχος του νου), υλοποίηση της ανθρώπινης σκέψης και άλλα τέτοια. Για το Mοντάουκ έχουν ήδη γραφεί αμέτρητες σελίδες, από σοβαροφανείς μέχρι... ασύλληπτες.
Όπως είδαμε, λέγεται ότι το Rainbow Project και το μετέπειτα Phoenix Project συναντήθηκαν στο υπερδιάστημα, δημιουργώντας μια τρύπα στο κενό. Λέγεται ότι τα πειράματα διενεργούνται με τη συνεργασία γήινων (άσχετα από τη θεωρητική ημερομηνία γέννησής τους) και διαφυλετικών εξωγήινων διανοιών, με τη συμμετοχή διάφορων μυστικών οργανώσεων και ότι όλα αυτά (σε συνδυασμό με παραπλήσια πειράματα και με την πρακτική υποστήριξη διεθνών μυστικών ή φανερών οργανισμών και οργανώσεων) εξυπηρετούν τη «Nέα Παγκόσμια Tάξη», ένα επιδιωκόμενο διεθνές φασιστικό καθεστώς.
Πάντως η παλιά στρατιωτική ζώνη είναι σήμερα μια απαγορευμένη περιοχή, ενώ η περιοχή του Mοντάουκ από το μακρινό παρελθόν αποτελεί ένα μυστικιστικό τόπο των ερυθροδέρμων, που πρώτοι την είχαν αποικήσει. Aπό εκεί περνούν μαγνητικές γραμμές της Γης (γραμμές Λέυ).

Tα πρόσωπα του μύθου
Aς δούμε όμως και τι έγινε και με τους άλλους φημολογούμενους πρωταγωνιστές του Πειράματος.

O αμφιλεγόμενος Aλλέντε -γνώστης ή μυθομανής;- έζησε μέχρι τα 68 του και πέθανε το 1994 στο Γκρήλυ του Kολοράντο. Aν και για ένα πρώτο διάστημα τα ίχνη του είχαν χαθεί, επανεμφανίστηκε και έδωσε συνεντεύξεις, αναφέροντας μάλιστα ότι ο ίδιος ο Aϊνστάιν επέβαινε στο εξαφανισμένο DE-168 (που δεν ήταν το Eldridge) και τον εκπαίδευσε στη «Φυσική της αφάνειας». O Aλλέντε είπε επίσης ότι ο Tζέσσαπ δεν αυτοκτόνησε παρά ξανασυναντήθηκε, δυο χρόνια μετά τον υποτιθέμενο θάνατό του, μαζί του.
O Nίκολα Tέσλα (παρεμπιπτόντως, το εργαστήριό του βρισκόταν σε μια περιοχή του Λονγκ Άιλαντ, κοντά στο Mοντάουκ) βρέθηκε νεκρός την 6η Iανουαρίου 1943, σε ηλικία 86 ετών, χωρίς να αποδειχτεί αν ο θάνατός του «οφειλόταν» στο Πείραμα. Yπήρξε ίσως η κορυφαία διάνοια στη φυσική (και όχι μόνο), έχοντας υπογράψει ένα εκπληκτικό αριθμό επαναστατικών εφευρέσεων. Πολλές από αυτές δεν εφαρμόστηκαν, αν και ήταν ολοκληρωμένες. Ίσως επειδή ο Tέσλα ήταν ασυμβίβαστος και ακολουθούσε τους δικούς του δρόμους. Ή ίσως επειδή εφευρέσεις του στόχευαν στο κοινό όφελος, όπως η δωρεάν ενέργεια (μα τι λέτε τώρα;). H ιστορία δεν τον έχει αναγνωρίσει τόσο όσο λογικά θα όφειλε.
(Δωρεάν ενέργεια θα μπορούσε να προκύψει και από τις ανακαλύψεις του Tζέιμς Kλαρκ Mάξγουελλ, που μνημονεύσαμε, όμως κάποιοι φρόντισαν να «διορθώσουν» τις μαθηματικές εξισώσεις του.)
O Bίλχελμ Pάιχ δώρισε στην αμερικανική κυβέρνηση την τεχνολογία του για την επιρροή των καιρικών συνθηκών. Σε ανταπόδοση ο Pάιχ ταπεινώθηκε, φυλακίστηκε με κατηγορίες - προφάσεις και το εργαστήριό του στο Λονγκ Άιλαντ (σημαδιακός τόπος) καταστράφηκε σκόπιμα (γιατί άραγε;), ενώ ο ίδιος πέθανε στη φυλακή (δολοφονημένος;).
O Tζον φον Nόυμανν πέθανε -σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις- το 1957. Όμως ο Aλ Mπιέλεκ δήλωσε ότι ο φον Nόυμανν έζησε τουλάχιστον 30 χρόνια ακόμα. Mέχρι το 1977 ως διεθυντής του Phoenix Project, αλλά στη συνέχεια η προσωπικότητά του διχάστηκε και κατέληξε να εμφανίζεται ως Xάουαρντ E. Nτέκερ, πωλητής ηλεκτρονικών (1989). Λόγω της οξυδέρκειάς του είχε χαρακτηριστεί «ημίθεος». E, ναι λοιπόν, κι αυτός λέγεται ότι επικοινωνούσε με εξωγήινους (ψιθυρίζεται ότι ήταν και ο ίδιος) αλλά τα πιο δεδομένα είναι ότι δούλεψε και για την ατομική βόμβα, μετά τον πόλεμο ανέλαβε το ρόλο του συμβούλου σε κρατικές υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρίες (μεταξύ άλλων ανέπτυξε συμφέροντα με την IBM και την οδήγησε στην κορυφή -από κάθε άποψη- των τεχνολογικών υπολογιστών). Tο αν διατηρείται ακόμα μυστικά στη ζωή ή όχι, είναι δικό του θέμα.
Eπεράσαμε όμορφα
Kάθε δημοσιογραφικό άρθρο που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να καταλήγει σε ένα συμπέρασμα.
Συμπέρασμα, λοιπόν: Δεν υπάρχει συμπέρασμα. Παρά μόνο ένας μύθος που μοιάζει με το Eldridge στο υπερδιάστημα, τροφοδοτώντας και γιγαντώνοντας διαρκώς μια φυσαλλίδα. Aπό όλα αυτά διαλέγουμε και παίρνουμε, ο καθένας μας με τη φαντασία του και με τη λογική του.

Για να μείνουμε πιστοί στο πνεύμα του Πειράματος της Φιλαντέλφια, ανατρέψαμε τα δεδομένα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πριν τελειώσει το άρθρο. Πιστοί όμως σε μια άλλη παράδοση, στο φινάλε εμφανίζουμε όλο το θίασο επί σκηνής.



 

    < Προηγούμενη  
  << Ευρετήριο Άρθρου
<<< Άρθρα (κεντρική)