< Προηγοýμενη
  << ΕυρετÞριο ¢ρθρου
<<< ¢ρθρα (κεντρικÞ)



 
Ποý πας, καραβÜκι;
Συνοψßζοντας τα üσα αφηγÞθηκε ο AλλÝντε:

Tο Πεßραμα Ýγινε τον Oκτþβριο 1943, με τη δημιουργßα ενüς πολý ισχυροý ηλεκτρομαγνητικοý πεδßου γýρω απü Ýνα αντιτορπιλλικü. Tο πεδßο πÞρε Ýνα σφαιροειδÝς σχÞμα που εκτεινüταν 100 περßπου υÜρδες απü κÜθε πλευρÜ του πλοßου, εξαιτßας και των αστρονομικþν και γεωγραφικþν δεδομÝνων. Oι Üντρες του πληρþματος βρÝθηκαν στο πουθενÜ και η υπüστασÞ τους ρευστοποιÞθηκε, αν και μποροýσαν να διακρßνουν κÜπως θολÜ ο Ýνας τον Üλλον, ενþ οι παρατηρητÝς εκτüς πεδßου δεν Ýβλεπαν τßποτε Üλλο απü το «αποτýπωμα» του πλοßου στο νερü- αρκεß βÝβαια κι αυτοß να βρßσκονταν πολý κοντÜ, ßσα-ßσα Ýξω απü το πεδßο.
Tο πειραματικü πλοßο εξαφανßστηκε απü το αγκυροβüλιü του στη ΦιλαντÝλφια και σε λßγα λεπτÜ εμφανßστηκε στο Üλλο αγκυροβüλιü του, στο Nüρφολκ, για να επιστρÝψει πÜλι σε λßγα λεπτÜ στη ΦιλαντÝλφια.

Περιβαλλüταν απü Ýνα ενεργειακü πεδßο πολý υψηλÞς πυκνüτητας με κßνηση απü τα δεξιÜ προς τα αριστερÜ. AρχικÜ ο αÝρας γýρω του σκοτεßνιασε κÜπως και μετÜ το πλοßο τυλßχτηκε σε μια πρασινωπÞ ομßχλη (αντßστοιχα φαινüμενα Ýχουν δηλωθεß και για εξαφανßσεις στο θρυλικü Tρßγωνο των Bερμοýδων). Eπßσης ακοýστηκε μια σειρÜ βüμβων και Þταν αισθητÞ μια οσμÞ üζοντος. O AλλÝντε, απü το κατÜστρωμα του SS Andrew Furuseth στο Nüρφολκ, Þταν τüσο κοντÜ στο πεδßο που Ýβαλε μÝσα σ' αυτü το χÝρι του μÝχρι τον αγκþνα και αισθÜνθηκε τον ηλεκτρισμü. Θα μποροýσε να Ýχει πÜθει ηλεκτροπληξßα αλλÜ ευτυχþς φοροýσε λαστιχÝνια παποýτσια.

Tα αποτελÝσματα για τους Üντρες του πληρþματος Þταν καταστρεπτικÜ. Oι μισοß παραφρüνησαν και Üλλοι Ýπρεπε να υποβληθοýν σε ειδικÞ επιστημονικÞ αγωγÞ -ο σχετικüς εξοπλισμüς κüστισε στο Nαυτικü πÜνω απü 5 εκατομμýρια δολλÜρια- γιατß Ýπεφταν εßτε σε Ýνα ανþδυνο εßδος αφασßας («go blank») εßτε σε Ýνα επþδυνο εßδος κþματος («get stuck») που το χαρακτÞριζαν ως κüλαση. Oι δεýτεροι δεν μποροýσαν να κινηθοýν αν δεν τους Üγγιζαν γρÞγορα δυο Þ περισσüτεροι απü τους Üλλους Üντρες που εßχαν βρεθεß στο πεδßο. ΔιαφορετικÜ, «πÜγωναν» για τα καλÜ στη θÝση τους και γßνονταν αüρατοι. Tüτε η θÝση τους Ýπρεπε να σημειωθεß και να Ýρθει ο νεþτερος απü το πλÞρωμα, ψÜχνοντας στο κενü για να αγγßξει τον «παγωμÝνο». Aυτü απαιτοýσε απü μια þρα Ýως εικοσιτετρÜωρα και, σε μια περßπτωση, 6 μÞνες. H κατÜσταση της «βαθιÜς ψýξης» Þταν το αποτÝλεσμα της απρüβλεπτα συνεχιζüμενης επßδρασης του υπερδιαστÞματος στο ανθρþπινο σþμα. Oι «παγωμÝνοι» Ýχαναν τη συναßσθηση του δικοý μας χρüνου και το λογικü τους δεν Üντεχε αυτÞν την κατÜσταση για περισσüτερο απü μια (γÞινη) ημÝρα. Tρελλαßνονταν.
¸νας απü το πλÞρωμα «πÝρασε» σαν εξαûλωμÝνος μÝσα απü Ýναν τοßχο, μπροστÜ στα μÜτια της γυναßκας του και των δυο παιδιþν του, και χÜθηκε για πÜντα. ¸νας Üλλος «πÜγωσε» και πÞρε φωτιÜ, ενþ Ýνας συνÜδελφüς του που Þταν δßπλα του και τον Üγγιξε για να τον βοηθÞσει, πÞρε φωτιÜ κι αυτüς. Kαßγονταν για 18 ημÝρες και Ýτσι η μÝθοδος του αγγßγματος φüβισε και Ýπαψε να εφαρμüζεται.

ΣυμπερασματικÜ, κατÜ τον AλλÝντε, τα αποτελÝσματα του ΠειρÜματος Þταν μια ολοκληρωτικÞ επιτυχßα. ¼μως τα αποτελÝσματα για το πλÞρωμα Þταν μια ολοκληρωτικÞ αποτυχßα.

O AλλÝντε απÝδωσε λüγους αποτυχßας και στην επιλογÞ του πληρþματος, στην επιλογÞ του πλοßου καθþς και στην ανεξÝλεγκτη χρÞση μικρþν -αλλÜ καταλυτικÞς σημασßας- αντικειμÝνων. EνÝπλεκε εýστοχα στο θÝμα πρüσωπα και πρÜγματα με το üνομÜ τους (ανÜμεσα σε αυτÜ τον ¢λμπερτ AúνστÜιν, το φιλüσοφο MπÝρτραντ PÜσσελ καθþς και αξιωματικοýς του Nαυτικοý), αλλÜ δεν μποροýσε να δþσει συγκεκριμÝνες αποδεßξεις. Γι' αυτü εßχε προθυμοποιηθεß να υπνωτιστεß -και να δεχτεß «ορü της αλÞθειας»- προκειμÝνου να θυμηθεß ακριβÝστερες λεπτομÝρειες. Aυτü üμως δεν Ýγινε.

O AλλÝντε υπÞρξε Ýνα αμφιλεγüμενο και ιδιüρρυθμο πρüσωπο, που Ýδειχνε να κατÝχει πολλÜ- χωρßς üμως ποτÝ να μπορÝσει να τα τεκμηριþσει. Xρüνια μετÜ (1969) αναßρεσε (Þ Þταν κÜποιος σωσßας του;) τα üσα εßχε πει (Þ τον ανÜγκασαν να αναιρÝσει;) αλλÜ και επανÝλαβε üτι üντως εßχε υπÜρξει μÜρτυρας του ΠειρÜματος.
Tο γρÜφει και ο Hρüδοτος
¼πως διαβÜζουμε στο βιβλßο «Tα (Προ)Mηνýματα των Δελφþν» του IωÜννου ΦουρÜκη:
"Eξιστορþν ο ΠατÞρ της Iστορßας [σ.σ. ο Hρüδοτος] τα προηγηθÝντα της ναυμαχßας της Σαλαμßνος, γρÜφει:

«O Aθηναßος Δßκαιος, του Θεοκýδη, φυγÜς και με υπüληψη στους ΠÝρσες, την εποχÞ εκεßνη, üταν το πεζικü του ΞÝρξη κατÝστρεψε την Ýρημη AττικÞ, Ýτυχε νÜναι μαζß με το Λακεδαιμüνιο ΔημÜρατο εις το ΘριÜσιο πεδßο (τον ανατολικþς της πεδιÜδος της Eλευσßνος κÜμπον). Tüτε εßδε κουρνιαχτü σκüνης να υψþνεται απü την Eλευσßνα ωσÜν να περπατοýσαν τουλÜχιστον τριÜντα χιλιÜδες Üνθρωποι. Eνþ δε αποροýσαν (ο Δßκαιος και ο ΔημÜρατος) Ýκπληκτοι διερωτÞθησαν ποιοι Üραγε να σÞκωσαν αυτÞ τη σκüνη. ΞαφνικÜ, εßπε ο Δßκαιος, ακοýσαμε φωνÞ, κι αναγνþρισα πως η φωνÞ αυτÞ Þταν ο μυστικüς ßακχος.»
Tο «σýννεφο σκüνης» και «η μυστικÞ βοÞ και φωνÞ» τα οποßα Þκουσαν εις την Eλευσßνα οι ΔημÜρατος, Δßκαιος και Üλλοι, και το «κÜτι θεúκü» και «ο μυστικüς ßακχος», θα πρÝπει να Þσαν αποτÝλεσμα της ενεργοποιÞσεως κÜποιου εκ των ΦYΣIKΩN (θεßων) ηλεκτρομαγνητικþν και ηχοφασματικþν πολßων (=μικρþν πüλων). Tην ενεργοποßησιν του πολßου τοýτου, πρÝπει να την προεκÜλεσαν οι Iερεßς του Nαοý της Eλευσßνος Þ του Παν-Aιπολßου της ΠεντÝλης. Oι Iερεßς αυτοß δεν Þσαν οι τυπικοß Iερεßς üπως ημεßς γνωρßζομεν, αλλ' Þσαν Oργιüνες των Θεßων Mυστηρßων, Þτοι γνþσται και λειτουργοß (χειρισταß) των μυστικþν της δυνÜμεως και λειτουργßας του Σýμπαντος και των συγκροτοýντων τοýτο AστÝρων (=Θεþν). Aυτοß «σÞκωσαν αυτÞ τη σκüνη» και προεκÜλεσαν αυτÞν «τη μυστικÞ βοÞ και φωνÞ».
AνεξαρτÞτως üμως του πþς οι Iερεßς (Oργιüνες) της Eλευσßνος Þ του Παν-Aιπολßου της ΠεντÝλης, ενηργοποßησαν κÜποιο εκ των ηλεκτρομαγνητικþν και ηχοφασματικþν πολßων και προεκÜλεσαν «τον κουρνιαχτü σκüνης και μυστικÞς φωνÞς» (=ομφÞ=βουλÞ Θεοý Þ Θεþν), γεγονüς εßναι üτι το «σýννεφο σκüνης», το οποßον υψþθη εις την Eλευσßνα Þτο το αυτü περßπου, σýννεφο «πυκνÞς ομßχλης», Þτις εδημιουργÞθη με τεχνητÞν δημιουργßαν και πρüκλησιν αρνητικÞς βαρýτητος κατÜ το «Πεßραμα της Φιλαδελφεßας».
¿ρα μηδÝν
Tο 1984 προβλÞθηκε η κινηματογραφικÞ ταινßα «The Philadelphia Experiment» (ελληνικüς τßτλος: «ΦιλαδÝλφεια þρα μηδÝν») σε σκηνοθεσßα Στιοýαρτ PÜφφιλλ.
Σýμφωνα με το σενÜριü της (ΓουÜλλας MπÝννεττ και Nτον TζÜκομπυ), στη φÜση του Rainbow 1, τον Oκτþβριο 1943, το Eldridge μεταφÝρεται στο υπερδιÜστημα. Δυο τρομοκρατημÝνοι ναýτες πηδοýν στη θÜλασσα, αλλÜ αντß για τη θÜλασσα πÝφτουν σε μια διαστημικÞ δßνη που τους μεταφÝρει 40 χρüνια μετÜ, σε μια στρατιωτικÞ βÜση üπου εξελßσσεται Ýνα αντßστοιχο πεßραμα για την απüκρυψη μιας πüλης. EπικεφαλÞς του νÝου πειρÜματος εßναι ο ßδιος επιστÞμονας (αναφÝρεται ως Λüνγκστρητ) που εßχε διευθýνει και το Πεßραμα της ΦιλαντÝλφια, γερασμÝνος πια. O Ýνας ναýτης, φορτισμÝνος ακüμα απü υπερενÝργεια, διακτινßζεται στο 1943. O Üλλος συναντÜει τον επιστÞμονα που εξηγεß üτι τα δυο πειρÜματα Ýχουν συμπλεχθεß στο υπερδιÜστημα και οι συνÝπειες θα εßναι τρομακτικÝς -Þδη εμφανßζονται Ýντονα καιρικÜ φαινüμενα στη Γη- αν δεν κλεßσουν οι γεννÞτριες του Eldridge που τροφοδοτοýν τη συνÝνωση των δυο πειραμÜτων. O επιστÞμονας ζητÜει απü το ναýτη να επιστρÝψει στο πλοßο και να κλεßσει τις γεννÞτριες (ιστορικÜ Ýχει Þδη συμβεß). O ναýτης εξαπολýεται σε Ýνα ενεργειακü στρüβιλο, καταστρÝφει με τσεκοýρι τις συστοιχßες ηλεκτρικþν λυχνιþν και η ενÝργεια του πειρÜματος σιγÜ-σιγÜ κοπÜζει. Tα δυο πειρÜματα αποσυμπλÝκονται. Oι ναýτες του Eldridge Ýχουν υποστεß οδυνηρÝς παρενÝργειες και κÜποιοι εßναι μισοθαμμÝνοι στο κατÜστρωμα. O ναýτης ξαναπηδÜει Ýγκαιρα στο κενü για να ξαναβρεθεß στη μελλοντικÞ -γι' αυτüν- εποχÞ και να ξανασμßξει με μια κοπÝλα που στο μεταξý Ýχει ερωτευτεß.



 

    < Προηγοýμενη  
  << ΕυρετÞριο ¢ρθρου
<<< ¢ρθρα (κεντρικÞ)