< Προηγοýμενη

Δραβßδες, οι Προ-¸λληνες

 


απü την κ.

Σμαρþ ΚοσμÜογλου
"Ομακοεßον της ΑθÞνας"

*********

Το θÝμα των Ελληνικþν λαþν και των προγüνων τους εßχε και Ýχει απασχολÞσει πολλοýς ερευνητÝς, που Ýχουν ασχοληθεß με τους πολιτισμοýς της Μεσογεßου.

Η πρþιμη ανÜπτυξη του Ελληνικοý, αλλÜ και του Αιγυπτιακοý πολιτισμοý, μπορεß να «δικαιολογηθεß» μüνο με την ýπαρξη ενüς προκατακλυσμιαßου πολιτισμοý.

ΥπÜρχουν πολλÜ ευρÞματα και παραδüσεις που συνÜδουν στην ýπαρξη μιας κοινÞς κοιτßδας, απü την οποßα εκπορεýτηκαν τρεις πολιτισμοß, που με τη σειρÜ τους, επηρÝασαν καθοριστικÜ την πνευματικÞ κυρßως, εξÝλιξη της ανθρωπüτητας.
Ο Ελληνικüς, ο Αιγυπτιακüς αλλÜ και ο Ινδικüς πολιτισμüς Ýχουν ομοιüτητες τÝτοιες, που γεννοýν βÜσιμες υποψßες για κοσμοúστορικÞς σημασßας γεγονüτα, τα οποßα Ýλαβαν χþρα προ μερικþν χιλιÜδων ετþν...
Η ΚρητικÞ παρÜδοση, με τη λατρεßα του Ταýρου, καθþς και η ΑιγυπτιακÞ θρησκεßα του ΟσιρÜπι συγγενεýουν με τη λατρεßα της ΑγελÜδας στην Ινδßα.
Η κεντρικÞ εστßα αυτÞς της λατρεßας πρÝπει οπωσδÞποτε να Þταν η Μεσüγειος (μÝση γη - ενδοχþρα) και ιδιαßτερα, η περιοχÞ του Αιγαßου.
Σε αυτÞν την περιοχÞ αναπτýχθηκε Ýνας προκατακλυσμιαßος πολιτισμüς, ο πολιτισμüς των Δραβßδων, οι οποßοι μετÜ τον κατακλυσμü, μετονομÜσθηκαν σε Πελασγοýς (δηλ. παιδιÜ του ΠελÜγους της θÜλασσας) και αργüτερα, ¸λληνες.
Η Ýδρα τους υπÞρξε η Ενδοχþρα, στο μεγαλýτερο μÝρος Þταν πεδιÜδα, που κÜλυπτε üλη τη σημερινÞ Μεσüγειο και υπÞρχαν και υψηλÜ βουνÜ, τα οποßα μετÜ τον κατακλυσμü, μεταβλÞθηκαν στα σημερινÜ νησιÜ του Αιγαßου.
Μßα μαγνητικÞ καλýπτρα σκÝπαζε την ευλογημÝνη χþρα και την προστÜτευε απü κÜθε εßδους επιδρÜσεις, κυρßως üμως, εξασφÜλιζε την αιþνια ¢νοιξη στους τυχεροýς κατοßκους της.
Ο πολιτισμüς που ανÝπτυξαν, πρÝπει να Þταν πολιτισμüς, üπου η πνευματικÞ ανÜπτυξη συναγωνßζονταν την τεχνοκρατικÞ, με αποτÝλεσμα μßα ισορροπßα και αρμονßα που εξασφÜλιζε μßα «παραδεßσια» ζωÞ. ΜÞπως üμως, αυτü μας θυμßζει το χαμÝνο παρÜδεισο, τον περιβüητο κÞπο της ΕδÝμ του μýστη ΜωυσÞ;
Ο Αιγýπτιος ιερÝας ΣαγχονιÜθων που ιερουργοýσε στο 2200 π.Χ. στην Τυρü και Σßδωνα, γρÜφει για μßα τÝλεια κοσμογονßα στο Ýργο του «Τα ΦοινικÜ». ΑυτÞ η πανÜρχαια κοσμογονßα μοιÜζει πÜρα πολý με την γνωστÞ του ΜωυσÞ.
Η Κοσμογονßα üμως, του ΣαγχονιÜθωνα προÝρχεται απü παλαιüτερη διÞγηση του Αιγýπτιου αρχιερÝα Θωθ, η οποßα χρονολογεßται γýρω στο 6000 π.Χ. και προÝρχεται απü τα «ΠÝτρινα Βιβλßα», üπως αποκαλοýνται τα ιερÜ ΑιγυπτιακÜ συγγρÜμματα του ΕρμÞ του ΤρισμÝγιστου.
ΜÝχρι το 1922, δεν εßχαμε κανÝνα αρχαιολογικü στοιχεßο, που θα συνÝδεε τον πολιτισμü αυτü με τη μακρινÞ Ινδßα. Αντßθετα, στην Αßγυπτο, μετÜ την αποκÜλυψη του ιερογλυφικοý αλφαβÞτου και την πολýτιμη συμβολÞ του αρχαιολüγου Champolion (Σαμπολιüν) με την «στÞλη της ΡωζÝτης» που Ýφερε στο φως, επιβεβαιþθηκε ο μýστης-ιερÝας ΜανÝθωνας για τις πληροφορßες που εßχε δþσει περß μßας αρχαιüτατης Αιγýπτου, η οποßα υπÞρχε πριν απü το 6000 π.Χ.
ΚÜτι συγκλονιστικü üμως, συνÝβη το 1922, üταν Ýνας Ινδüς Αρχαιολüγος, αναζητþντας παλιοýς βουδδικοýς ναοýς, βρÝθηκε μπροστÜ σε Ýνα αναπÜντεχο εýρημα.
Στην περιοχÞ του ΠακιστÜν και συγκεκριμÝνα στο Σιντ και ΠαντζÜντ ανακÜλυψε Ýξη σφραγιδüλιθους με εικονογραφικÞ ανÜγλυφη παρÜσταση τÝλειας, σε τÝχνη, απüδοσης.
Τüτε, απευθýνθηκε στον ανατολιστÞ αρχαιολüγο Sir John Marshal, στον οποßο και παρÝδωσε τα περßεργα και ακατανüητα, για τον ßδιο, ευρÞματα του.
Το 1925, ανακοινþθηκε, üτι οπωσδÞποτε, πρÝπει να υπÜρχει σχÝση ανÜμεσα σε αυτοýς τους σφραγιδüλιθους με την εικονογραφικÞ παρÜσταση του Δßσκου της Φαιστοý....
Το 1927, υπü την διεýθυνση του ΜαρσÜλ, Üρχισαν ανασκαφÝς και βρÝθηκαν οι δýο αρχαιüτερες πολιτεßες του κüσμου. Η Mohenzo Daro και η Harappa σε απüσταση 20 χιλ. η μßα απü την Üλλη.
Το πιο ενδιαφÝρον εßναι, üτι στο υπÝδαφος της κÜθε μßας βρßσκονται Üλλες θαμμÝνες πολιτεßες, η μßα κÜτω απü την Üλλη. Η βαθýτερα βρισκüμενες πολιτεßες παρουσιÜζουν αρχαιολογικÜ ευρÞματα ανþτερης πολιτιστικÞς εξÝλιξης.
Δηλ. üσο αρχαιüτερος πολιτισμüς, τüσο ανþτερος!!!


Μια τÝλεια ρυμοτομημÝνη πüλη, η Mohenzo Daro

Ποιοι Þταν οι κÜτοικοι αυτþν των πüλεων, των 8000 χρüνων π.Χ., οι οποßοι διÝθεταν Ýνα Üρτιο πολεοδομικü σýστημα με υδραγωγεßο και δßκτυο υδροδüτησης – αποχÝτευσης τüσο εξελιγμÝνο για την εποχÞ;
¢νθρωποι που μÝσα στα σπßτια τους διÝθεταν λουτρü με ζεστü και κρýο νερü;

Πρüκειται για Ýνα λαü, που αναγκÜστηκε να εγκαταλεßψει την περιοχÞ της σημερινÞς Μεσογεßου και ιδιαßτερα, τα νησιÜ του Αιγαßου, τα παρÜλια της Μ. Ασßας και την ΗπειρωτικÞ ΕλλÜδα. Ταξßδεψε προς ΑνατολÜς αναζητþντας μßα νÝα πατρßδα.
Ποια Þταν η αιτßα;
¹ταν Ýνας καταστρεπτικüς πüλεμος. Ο πüλεμος με τους Üσπονδους εχθροýς τους, τους Ατλαντßνους, που εκτüξευσαν πυραýλους καταστρÝφοντας Ýτσι, τη ΜαγνητικÞ τους καλýπτρα.
ΣυνÝπεια αυτοý Þταν καταστρεπτικοß σεισμοß και ο κατακλυσμüς της Ενδοχþρας απü τις γýρω θÜλασσες του Ατλαντικοý, της ΕρυθρÜς και της θÜλασσας της ΑφρικÞς, üπου σÞμερα, εßναι η περιοχÞ της ερÞμου ΣαχÜρα.
¸τσι, οι πρüγονοι μας αναγκÜστηκαν, üσοι επÝζησαν, να φýγουν Üλλοι προς την Δýση, üπως ο Δευκαλßωνας και η Πýρρα και Üλλοι, οι περισσüτεροι, προς την ΑνατολÞ, για να βρουν ασφαλÝστερη πατρßδα.

¼λα σÞμερα, μας βεβαιþνουν, üτι οι ¢ριοι Ýφτασαν στην Ινδßα πολý αργüτερα (κατÜ μερικÝς χιλιÜδες χρüνια) απü τους Δραβßδες.
ΤουλÜχιστον 120,000,000 Ινδþν σÞμερα, μιλοýν ΔραβινιακÞς προÝλευσης γλωσσικÜ ιδιþματα.
ΜÝχρι το 1922, πιστεýαμε, üτι οι ¢ριοι κατÝβηκαν στις Ινδßες, üχι μüνο σαν κατακτητÝς, αλλÜ και σαν εκπολιτιστÝς της τερÜστιας χþρας. ΑυτÞ η Üποψη üμως, αναστρÜφηκε, διüτι οι ¢ριοι βρÝθηκαν μπροστÜ σε ανþτερο πολιτισμü απü το δικü τους.
Πολιτισμüς συνÜμα τεχνολογικüς, αλλÜ κυρßως, πνευματικüς.
¸τσι, πολý σωστÜ ανÝφερε ο Ηρüδοτος, üτι η ΚρÞτη Þταν η κεντρικÞ εστßα του Δραβινιακοý πολιτισμοý με τη λατρεßα του Ταýρου, την οποßα συναντοýμε και στη γειτονικÞ Αßγυπτο με τον ιερü ΣÜραπι και ¢πι και η οποßα προÝρχεται βÝβαια, απü τους Δραβßδες.
Και οι τρεις αυτοß λαοß, Αιγýπτιοι, ¸λληνες και Ινδοß, ανÝπτυξαν θρησκευτικÜ θεúστικÜ χαρακτηριστικÜ, με λατρεßα στη θÞλυ ΑρχÞ, τη Μüνη και μßα ΑρχÞ (Μονοθεúσμüς).
Λαοß φιλειρηνικοß, με ανÜπτυξη των τεχνþν σε υψηλü βαθμü λεπτüτητας. Το ψυχολογικü προφßλ και των τριþν λαþν χαρακτηρßζεται απü βαθý και πλοýσιο συναισθηματισμü, με μßα τÜση προς τον Μυστικισμü που κανÝνας Üλλος λαüς της εποχÞς δε διαθÝτει...
ΜετÜ το δρÜμα του μεγÜλου κατακλυσμοý, που αναφÝρεται σ’üλες τις μυθολογßες των αρχαßων λαþν, πληροφοροýμαστε, üτι στη μεγαλüνησο ΚρÞτη παρÝμεινε αρκετüς πληθυσμüς και Ýτσι, η ΚρÞτη συνÝχισε να διαδραματßζει μεγÜλο ρüλο σε ολüκληρη τη Μεσüγειο, με τον Ýξοχο πολιτισμü που ανÝπτυξε.

Η ΕλληνικÞ Μυθολογßα μας πληροφορεß για üλα üσα συνÝβησαν, αν βÝβαια, τη διαβÜσουμε με προσοχÞ και την αποσυμβολßσουμε.
Ο μýθος του Ησßοδου και του ΟμÞρου διηγεßται την περιπÝτεια του Δευκαλßωνα και της Πýρρας, που παρÝμειναν 9 ημÝρες μÝσα στο πλοßο τους, üσο κρÜτησε ο φοβερüς κατακλυσμüς.
Ο Δευκαλßωνας και η Πýρρα Üραξαν πÜνω στον Παρνασσü και προσευχÞθηκαν στο Δßα για τη σωτηρßα τους.
¹ταν αυτοß, που θα γεννοýσαν τη μελλοντικÞ νÝα φυλÞ των ΕλλÞνων – Πελασγþν.

Η μüνιμη κιβωτüς των κρυμμÝνων γνþσεων της Ανθρωπüτητας, η Αßγυπτος, εßναι αυτÞ που θα μας αποκαλýψει τα μεγÜλα μυστικÜ, üταν αποσυμβολιστεß και η Üλλη üψη της ΑιγυπτιακÞς ιερογλυφικÞς γραφÞς.
Τüτε θα μÜθουμε üλη την αλÞθεια, που ο ΙερÝας ΜανÝθωνας – εποχÞ Πτολεμαßων – υπονοεß!
Το Üρθρο αυτü στηρßζεται σε στοιχεßα απü το βιβλßο «Δραβßδες» του ΝικολÜου ΜαργιωρÞ
***

Aν θÝλετε να παρακολουθÞσετε σχετικÝς συζητÞσεις στην ΑγορÜ μας, χρησιμοποιÞστε το σýνδεσμο εδþ.
(Για να δημοσιεýσετε σχüλιü σας, θα πρÝπει να εγγραφεßτε.)

 

  < Προηγοýμενη